Προγράμματα

Παρακάτω μπορείτε να δείτε προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί από μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας.

 

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήσαμε την παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος  «Φωτογράφοι εν δράσει» του Γυμνασίου Μύρινας.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά του το Διευθυντή του Γυμνασίου Μύρινας, κύριο Ρόκκο Μανώλη καθώς και το Δήμο Λήμνου και τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου για τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Επιπλέον, ευχαριστούμε την επιστάτρια, κυρία Σπέταλα Ρούλα και την καθαρίστρια του σχολείου μας κυρία Μπολίμου Ευτέρπη για τη βοήθειά τους στο στήσιμο του ανθόκηπου.

Άλλος πολύτιμος αρωγός στην προσπάθειά μας στάθηκε  ο μαθητής της Τρίτης Γυμνασίου, Μαλλιαρής Βασίλης, ο οποίος σχεδίασε τη τοιχογραφία σχετική με το πρόγραμμά μας.

Τέλος, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που μας στήριξε οικονομικά όσον αφορά στην πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στην πόλη της Ξάνθης.

Σ?αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε τους μαθητές που συμμετείχαν στο σχολικό πρόγραμμα.
Είναι οι:

1.    ΑΓΑΛΙΑΝΟΥ ΕΦΗ
2.    ΑΜΔΙΤΗ ΕΙΡΗΝΗ
3.    ΑΜΔΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
4.    ΓΚΑΛΙΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
5.    ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ ΡΟΥΛΑ
6.    ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
7.    ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΝΑ
8.    ΛΟΥΙΖΟΣ ΠΑΡΗΣ
9.    ΜΗΤΡΕ ΓΙΩΡΓΟΣ
10.    ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΟΥ ΜΑΝΙΑ
11.    ΠΙΤΣΙΚΑ ΣΤΕΛΛΑ
12.    ΣΙΔΕΡΗ ΜΑΡΙΑ
13.    ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΣΑΣΑ
14.    ΣΤΕΝΑ ΙΖΑΜΠΕΛΑ
15.    ΣΦΕΝΔΥΛΗ ΔΑΝΑΗ
16.    ΤΡΑΝΤΗ ΔΑΝΑΗ
17.    ΧΛΑΠΑΤΣΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
18.    ΧΟΤΖΑ ΣΟΝΙΑ
19.    ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ
20.    ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΑ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα  βίντεο που περιγράφει συνοπτικά τις δραστηριότητές μας και παρουσιάζει δείγμα φωτογραφιών μας καθώς κι ένα δεύτερο με τις φωτογραφίες της έκθεσης φωτογραφίας.

Παρακάτω, επίσης, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη βραδιά της εκδήλωσης.
01.jpg02.JPG04.JPG05.JPG06.JPG07.JPG08.JPG09.JPG10.JPG11.JPG12.JPG13.JPG14.JPG15.JPG16.JPG17.JPG18.JPG19.JPG20.JPG22.JPG23.JPG24.JPG25.JPG26.JPG

Οι φωτογραφίες είναι της μαθήτριας Χαράς Χατζηγεωργίου.

Απεγνωσμένα βλέμματα, αδιάκοπη αναμονή και απελπισμένα  μόνα κατοικίδια.
Τα συναντάμε σε κάθε μας βήμα. Κατοικούν μόνιμα σε πλατείες, είναι σταθεροί
θαμώνες μαγαζιών και συχνά, μας συνοδεύουν τα βράδια μέχρι το σπίτι.
Η ζωή στο δρόμο είναι σύντομη. Μια μοίρα προδιαγεγραμμένη.
Πολύ γρήγορα η πείνα, η δίψα, οι αρρώστιες, ένα αυτοκίνητο ίσως,
ή ακόμα και οι αγέλες των άλλων αδέσποτων, θα την κάνουν ακόμα πιο σύντομη.
Τα αδέσποτα ζώα δεν έπεσαν από τον ουρανό. Κάποιοι από εμάς τα εγκατέλειψαν.
Η προστασία και η φροντίδα τους είναι ευθύνη όλων μας.


Φωτογραφίες: Ελένη Κολώνη

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Γυμνασίου Μύρινας  με θέμα τα αδέσποτα ζώα, σε συνεργασία με την  λιλιπούτεια ομάδα χορού των «Αγεφύρωτων» ελπίζει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Σας περιμένουμε στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» την Πέμπτη 12 Μαΐου, στις 8.30 το βράδυ, για να μιλήσουμε για Ιστορίες του δρόμου σε έναν κόσμο αδιαφορίας και μίσους και να  βοηθήσουμε τα σκυλάκια του καταφυγίου Λήμνου να αποκτήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ίσως, μια οικογένεια.

                                                                 Περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Μύρινας


*Η εκδήλωση δεν είναι για παιδιά κάτω των 10 ετών.

Εκδήλωση περιβαλλοντικού προγράμματος

Η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος "Ο κόσμος της σιωπής", για το σχολικό εκφοβισμό και τη σχολική βία, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Γεροντάρα Μαίρη, κλάδου ΠΕ11, θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Μαρούλα, την Κυριακή 29/6 στις 20.30μμ.


Για να δείτε το έντυπο που δημιουργήθηκε πατήστε εδώ.

Stop Bulling


Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Παίζουμε - Σκηνοθετούμε - Δημιουργούμε", που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος (2014-15) στο σχολείο μας, δημιουργούνται βίντεο με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Γυμνασίου Μύρινας.


Η Ψιψινέλ ... δεν υπάρχει!

Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους με θέμα τους κινδύνους στο διαδίκτυο, μέσα από τη διαδρομή που ακολουθεί μια φωτογραφίας, από τη στιγμή που γίνεται το "ανέβασμα" μέχρι τη στιγμή που επιστρέφει στην ιδιοκτήτριά της ... μετά από κάποιες αστείες καταστάσεις!

Διαβάστε περισσότερα: Πολιτιστικό πρόγραμμα "Παίζουμε - Σκηνοθετούμε - Δημιουργούμε"

Στο σχολείο μας υλοποιείται το πρόγραμμα «Θεολογία και φυσικό περιβάλλον» που αποβλέπει στην ανάδειξη του οικολογικού προβλήματος μέσα από τη γνωριμία των μαθητών με τη θεολογική διάσταση  της σχέσης ανθρώπου ? φυσικού περιβάλλοντος, όπως αυτή προβάλλεται μέσα από τα κείμενα του χριστιανισμού και την αρχαία ελληνική μυθολογία.